Inside information

Inside information

Wie ben ik? Deze vraag heeft denk ik iedereen zichzelf wel eens gesteld. Als iemand je vraagt wie je bent, dan is het eerste wat je meestal zegt je naam. Maar in wezen is dat natuurlijk niet zo.

Lees meer
Je bent namelijk een schitterende ziel die hier op aarde ervaringen op komt doen in een lichaam met een bepaalde naam. Het is dus eigenlijk de naam van je lichaam en niet van wie jij werkelijk bent Dat is wel even iets om over na te denken, hè? Het is erg belangrijk dat jij je ervan bewust bent dat je lichaam alleen maar een omhulsel is. Het is als het ware je prachtige voertuig hier op aarde waarmee je alle ervaringen op kunt doen waar je als ziel voor gekozen hebt Daarom moet je ook heel goed voor je lichaam zorgen en er lief voor zijn. Het is dus heel belangrijk om te beseffen dat je niet je lichaam bent, maar datje een lichaam hebt! Veel mensen denken dat ze de rollen die ze spelen ook werkelijk zijn. Dus moeder, vader, dochter, zoon, beroep, enzovoort Ze hebben zich hiermee geïdentificeerd en zijn misschien allang vergeten wie ze echt zijn. Ik denk dat jezelf vragen lisje je bent de belangrijkste vraag is die je je als mens kunnen stellen. Mensen hebben veel diepere lagen dan zichtbaar is aan de buitenkant Aan de buitenkant speel je alleen maar een rol. Iemand die altijd boos is, kan hierdoor zijn onzekerheid verhullen. Iemand die vaak grappig is, wil zijn verdriet verbergen. Je bent als een ui die je pelt om uiteindelijk tot de kern van het bestaan te komen. Iedere laag brengt je dieper en dichter bij jezelf. Je kunt dan eindelijk een vrij leven leiden. Dan zul jij je herinneren wie je werkelijk bent, een schitterende ziel in een prachtig lichaam!

Maar wat is nu eigenlijk een ziel?

Lees meer
Wij komen allemaal uit dezelfde bron. We hebben verschillende namen voor deze bron: God, het universum, het alles en nog veel meer. Maar ik noem deze bron God. Een ziel is dus eigenlijk een deel van God die hier op aarde ervaringen op komt doen die zij alleen maar op kan doen in een stoffelijk lichaam. Maar waarom zou een ziel dat willen? Waarom blijft ze niet lekker Thuis om daar ervaringen op te doen? Een ziel wil zichzelf altijd verder ontwikkelen en blijven groeien. Dat is haar natuurlijke aard. Natuurlijk kan dat ook Thuis, maar op aarde gaat dat veel sneller. Dit komt doordat er op aarde dualiteit bestaat en daar kun je als ziel heel veel van leren. Simpel gezegd: waar wij oorspronkelijk vandaan komen, daar is alleen maar licht en liefde. En omdat je graag wilt ervaren wat het betekent om licht en liefde te zijn, kom je naar de aarde. Het licht van een brandende kaars komt ook niet tot zijn recht op een plek waar alles licht is. Met andere woorden, op een plek waar alles al licht is, kan een ziel niet ervaren wat het betekent om licht te zijn. De aarde is een heel geschikte plek om precies te ervaren wie je werkelijk bent, namelijk licht en liefde! Door de dualiteit op aarde kun je tegengestelden ervaren en er steeds meer en bewuster voor kiezen om licht en liefde te zijn. Juist door het bestaan van deze dualiteit kun je ervaren wat het betekent een lichtje in het donker te zijn. Door de vrije wil kun je altijd kiezen voor donker of voorlicht. Maar waarom zou een ziel voor donker kiezen? Een ziel gaat naar de aarde met behoud van haar vrije wil, dus niets staat helemaal vast, alleen de grote lijnen. Dit betekent dat de ziel alles kan en mag ervaren wat zij wil. Fijne dingen, maar ook minder fijne dingen. Van de minder prettige ervaringen kan een ziel vaak het meeste leren. Zij leert wat ze echt niet meer wil ervaren en kiest er dan heel bewust voor om terug te keren naar wat ze juist wel wil ervaren.

Je kunt het eigenlijk zien als één groot spel

Lees meer
Je gaat naar de aarde en kiest er bewust vroor om alles van Thuis te vergeten. Het doel van het spel is datje, terwijl je op de aarde bent, probeert om je alles weer te herinneren. Dus dat je niet een lichaam bent, maar een ziel in een lichaam. Je bestaat uit pure, Goddelijke liefde en licht en straalt dit ook uit naar alles en iedereen om je heen. Het doel is om zo veel mogelijk licht en liefde naar de aarde te brengen en andere zielen te helpen om zich ook weer te herinneren wie ze werkelijk zijn. Dit lukt natuurlijk niet zomaar in één leven. Een ziel heeft hier vele levens voor nodig. Hoeveel dat er zijn, hangt af van de ontwikkeling van een ziel per leven. Wanneer je als mens probeert naar je innerlijke stem oftewel naar je intuïtie te luisteren, dan zul je altijd het voor jou allerbeste pad kiezen. Maar doe je dat niet, dan zul je een omweg maken om hetzelfde doel te bereiken. Onthoud echter één ding heel goed: elk pad leidt ten slotte altijd naar Huis. Wanneer je als ziel naar de aarde gaat, dan krijg je met het volgende te maken. Jouw zielsenergie is zo groot dat die nooit helemaal in een meng:slijk lichaam past. Een deel ervan blijft daarom Thuis. Maar je kunt er wel altijd contact mee maken en om raad vragen. Dit deel wordt het Hogere Zelf genoemd. Je kunt het vergelijken met je intuïtie of je innerlijke stem. Je innerlijke stem is dus eigenlijk de stem van je Hogere Zelf. Daarom is het zo belangrijk om daar zo veel mogelijk naar te luisteren. Dat deel van jou heeft namelijk een veel beter overzicht omdat het alles vanuit Thuis kan bekijken. Maar jij neemt wel altijd zelf de beslissing of je ernaar wilt luisteren of niet

Ik zal het met een voorbeeld proberen uit te leggen.

Lees meer
Stel je eens voor datje in een dubbeldekker zit. Jij zit voorin aan het stuur en je Hogere Zelf staat bovenop het dek. Dat deel van jou heeft zo een veel beter overzicht over de weg, nietwaar? Het kan je dan ook duidelijke aanwijzingen geven welke richting je het beste op kunt gaan. Nu kun je daarnaar luisteren, maar je kunt ook “eigenwijs” zijn en een heel andere kant op sturen. Jij kunt dat beslissen, want jij zit aan het stuur. Maar het is niet zo erg als je zo nu en dan een andere weg inslaat, want uiteindelijk kom je toch altijd weer terug op de hoofdweg. Je maakt alleen een omweg en het duurt dan gewoon wat langer voordat jij op de voor jou juiste bestemming bent aangekomen. Maar dit is zeker geen “verloren” tijd, want van elke ervaring kun je alleen maar leren en groeien. Maar als je zoveel mogelijk probeert te luisteren naar je innerlijke stem, zul je vanzelf Zielsgelukkig worden 🙂

Fragment uit het boek ‘Zielsgelukkig”. Marie – Claire van der Bruggen.

In contact komen met je intuïtie/ je Hogere Zelf maakt onderdeel uit van polyenergetische therapie. Het helpt je om duidelijk te krijgen welke keuzes je kunt maken, en wat je aan overtuigingen meedraagt welke losgelaten kunnen worden.

Lichtinzicht
Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
wat ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven
wat ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkomt.
Maar als ik mijn ogen sluit,
en goed kijk naar binnen,
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen
Lichtinzicht (auteur onbekend)

Reason, Season, Lifetime
People come into your life for a reason, a season, or a lifetime When you figure out which it is, you know exactly what to do.
Lees meer

When someone is in your life for a REASON, it is usually to meet a need you have expressed outwardly or inwardly. They have come to assist you through a difficulty, to provide you with guidance and support, to aid you physically, emotionally, or spiritually. They may seem like a godsend, and they are. They are there for the reason you need them to be. Then, without any wrong doing on your part or at an inconvenient time,this person will say or do something to bring the relationship to an end. Sometimes they die. Sometimes they walk away. Sometimes they act up or out and force you to take a stand. What we must realize is that our need has been met, our desire fulfilled: their work is done. The prayer you sent up has been answered and it is now time to move on. When people come info your life for a SEASON, it is because your turn has come to share, grow, or learn. They may bring you an experience of peace or make you laugh. They may teach you something you have never done. They usually give you an unbelievable amount of joy. Believe Mit is real! But, only for a season. LIFETIME relationships teach you lifetime lessons; those things you must build upon in order to have a solid emotional foundation. Your job is to accept the lesson, love the person/people (anyway); and put what you have learned to use in all other relationships and areas of your life. It is said that love is blind but friendship is clairvoyant. Thank you for being a part of my life…Smile and stop here if you’re not info this final part: This is to show people you love them and to see how many people love you!

een gedicht van Brian A. “Drew” Chalker dat mooi laat zien dat spiegels nooit voor niets op onze weg komen